RECEPTI
Božićna proteinska čokoladna rolada

Tražite li desert koji će krasiti vaš božićni stol, ali ne želite dodatni šećer nakon obilne božićne večere? Ova rolada bogata je bjelančevinama i odlična je poslastica nakon večere. Svaki sloj sadrži naš Impact Whey s okusom čokolade te je zbog toga izvrsna i za mišiće.
Punjenje je bezkalorično, napravljeno od grčkog jogurta i Impact Whey-a pa u ovoj poslastici možete uživati bez osjećaja grižnje savjesti. Pospite šećerom u prahu za još malo zimskog ugođaja - super jednostavno!
Sastojci
3 žlice čokoladno Impact Whey Proteina - 1 žličica praška za pecivo
- 1 cijelo jaje
- 1 bjelanjak
- 50g grčkog jogurta
- 100g integralnog brašna
- 2 žličice kakao praha
100 g proteinske čokolade (tamne) - 1 žličica šećera u prahu

Način pripreme
- Obložite pravokutni pladanj papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180°C ili 160°C ako imate ventilacijsku pećnicu.
- Pomiješajte cijelo jaje s još jednim bjelanjkom prije nego dodate kokosov šećer.
- Zatim dodajte integralno brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu u zdjelu i pomiješajte.
Nakon toga dodajte jednu žlicu Impact Whey-a s okusom čokolade i izlijte mješavinu na lim za pečenje. - Pecite u pećnici 20ak minuta.
- Za punjenje pomiješajte grčki jogurt s jednom žlicom Impact Whey-a s okusom čokolade i miješajte dok grudice ne nestanu.
- Izvadite tijesto iz pećnice i nakon što se ohladi po njemu polijte punjenje.
- Oprezno zarolajte tijesto kako biste dobili roladu.
Zatim izlomite proteinsku čokoladu, dodajte je u zdjelu skupa sa žlicom Impact Whey-a s okusom čokolade i kokosovim uljem i otopite u mikrovalnoj. - Izvadite iz mikrovalne i miješajte dok grudice ne nestanu te zatim premažite roladu.
- Za kraj roladu pospite šećerom u prahu.

Marija Gojević-Zrnić Pisac i stručnjak