Skip to main content
Recepti

Božićni burger s puretinom i brusnicom

Božićni burger s puretinom i brusnicom
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak4 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Jedva čekate veliki dan da uživate u puretinu u umaku od brusnica?

Ovaj ukusni blagdanski burger savršen je za zagrijavanje prije glavnog božićnog događaja. Sami napravite pljeskavice od nemasnog mljevenog purećeg mesa i burger začinite po vlastitom ukusu.

Osim toga, Nialov ukusni karamelizirani luk i umak od brusnice su doista nešto posebno.

Za 4 komada

Sastojci

  • 2 žlica 100% kokosovog ulja

  • 500 g mljevenog purećeg mesa

  • Sol

  • Papar

  • 1 žlica paprike u prahu

  • 1 žličica čilija

  • 1 češanj češnjaka (sitno sjeckani)

  • 2 žlice fino usitnjenog peršina

  • 1 jaje

  • 4 kriške cheddar sira

  • 4 Brioche peciva

  • 1 rajčica (sjeckana)

  • Šaka salate

  • 1 žčičica maslinovog ulja

  • 1 crveni luk (tanko rezani)

  • 2 žlice umaka od brusnice

Prilog

  • 400 g slatkog krumpira (ljušten i sjeckan)

  • 250 g pastrnaka (ljušten i rezan)

 

Način pripreme

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F.

  2. Stavite krumpir i pastrnak na lim za pečenje, ulijte žlicu kokosovog ulja i dobro začinite soli i paprom.

  3. Pecite krumpir i pastrnak u pećnici oko 45 minuta, povremeno provjeravajući da se nisu zalijepili za pleh.

  4. U međuvremenu, pripremite hamburgere. Dodajte mljevenu puretinu, sol i papar, papriku, čili, češnjak, peršin i jaje u veliku zdjelu i promiješajte smjesu rukama (ako je smjesa previše vlažna, dodajte malo krušnih mrvica).

  5. Oblikujte smjesu u 4 pljeskavice iste veličine i stavite na stranu.

  6. Zatim zagrijte malo kokosovog ulja u tavi i dodajte pureće pljeskavice.

  7. Pecite 5 minuta s jedne strane, a zatim okrenite i pecite još 5 minuta.

  8. Dodajte kriške cheddar sira na vrh hamburgera, a zatim ih prebacite na tavu ili pladanj i pecite 5 minuta kako bi se sir rastopio.

  9. Za umak od crvenog luka i brusnice, zagrijte čajnu žličicu maslinovog ulja u tavi i dodajte crveni luk i umak od brusnice.

  10. Pecite 5 minuta, razbijte brusnice žlicom/lopaticom kako biste oslobodili sok, a zatim dodajte malo vode.

  11. Smanjite toplinu i ostavite da se pirja 10 do 15 minuta dok se luk ne karamelizira i umak zgusne.

Konačno napravite svoj hamburger! Prvo pecivo, zatim salata, pljeskavica, umak te na kraju kriška rajčice.

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2025 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein