Jedva čekate veliki dan da uživate u puretinu u umaku od brusnica?
Ovaj ukusni blagdanski burger savršen je za zagrijavanje prije glavnog božićnog događaja. Sami napravite pljeskavice od nemasnog mljevenog purećeg mesa i burger začinite po vlastitom ukusu.
Osim toga, Nialov ukusni karamelizirani luk i umak od brusnice su doista nešto posebno.
Za 4 komada
Sastojci
2 žlica 100% kokosovog ulja
500 g mljevenog purećeg mesa
Sol
Papar
1 žlica paprike u prahu
1 žličica čilija
1 češanj češnjaka (sitno sjeckani)
2 žlice fino usitnjenog peršina
1 jaje
4 kriške cheddar sira
4 Brioche peciva
1 rajčica (sjeckana)
Šaka salate
1 žčičica maslinovog ulja
1 crveni luk (tanko rezani)
2 žlice umaka od brusnice
Prilog
400 g slatkog krumpira (ljušten i sjeckan)
250 g pastrnaka (ljušten i rezan)
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F.
Stavite krumpir i pastrnak na lim za pečenje, ulijte žlicu kokosovog ulja i dobro začinite soli i paprom.
Pecite krumpir i pastrnak u pećnici oko 45 minuta, povremeno provjeravajući da se nisu zalijepili za pleh.
U međuvremenu, pripremite hamburgere. Dodajte mljevenu puretinu, sol i papar, papriku, čili, češnjak, peršin i jaje u veliku zdjelu i promiješajte smjesu rukama (ako je smjesa previše vlažna, dodajte malo krušnih mrvica).
Oblikujte smjesu u 4 pljeskavice iste veličine i stavite na stranu.
Zatim zagrijte malo kokosovog ulja u tavi i dodajte pureće pljeskavice.
Pecite 5 minuta s jedne strane, a zatim okrenite i pecite još 5 minuta.
Dodajte kriške cheddar sira na vrh hamburgera, a zatim ih prebacite na tavu ili pladanj i pecite 5 minuta kako bi se sir rastopio.
Za umak od crvenog luka i brusnice, zagrijte čajnu žličicu maslinovog ulja u tavi i dodajte crveni luk i umak od brusnice.
Pecite 5 minuta, razbijte brusnice žlicom/lopaticom kako biste oslobodili sok, a zatim dodajte malo vode.
Smanjite toplinu i ostavite da se pirja 10 do 15 minuta dok se luk ne karamelizira i umak zgusne.
Konačno napravite svoj hamburger! Prvo pecivo, zatim salata, pljeskavica, umak te na kraju kriška rajčice.