Ovaj cheesecake od limete i avokada će postati tvoj omiljeni veganski cheesecake recept ikada - koji se ne peče.
Ljubitelji avokada, slušajte - ovaj cheesecake od limete i avokada će promijeniti sve što ste ikada znali o veganskom cheesecake kolaču.
Izrađen je s potpuno prirodnim sastojcima, plus, nema rafiniranog šećera, mliječnih proizvoda i brašna.
Punjenje je napravljeno od orašastih plodova (klasična veganska zamjena za mliječne proizvode u ovoj vrsti kolača) i avokada, a zatim je zaslađena s limetom i bananom. Ako niste znali, avokado daje čudesnu kremastu teksturu veganskim cheesecake kolačima i prekrasnu zelenu nijansu koja ih čini super fotogeničnima.
Ako ste alergični na orašaste plodove, bademe u kori možete zamijeniti s kakao komadićima a indijske oraščiće u punjenju s više avokada. Kod punjenja, jednostavno zamijenite indijske oraščiće za isto toliko avokada po težini te dodajte 4 žlice kokosovog ulja kako biste osigurali da se sastojci povežu.
Klikni kako bi se prebacio na nutritivne vrijednosti.
Broj porcija: 6
Sastojci
Za Koru: 70g Badema ili Kakao Komadića 2 žlice zobenih pahuljica 1 žlica Kokosovog ulja (otopljenog) 3-4 meke datulje bez koštica
Za Kremu: 140g Indijskih Oraščića* natopljenih u kipućoj vodi barem 1h** 1/2 zrelog avokada 2 žlice Kokosovog ulja (otopljenog na sobnoj temperaturi) 2 žlice javorovog sirupa/agavinog sirupa ili vašeg najdražeg sladila u sirupu 1/2 zrele banane Sok i korica od 1 limete
*Kako bi punjenje bilo bez orašastih plodova, jednostavno zamijenite indijske oraščiće za 140g avokada i 4 žlice kokosovog ulja kako bi se masa držala skupa s obzirom na to da će se kokosovo ulje stvrdnuti na sobnoj temperaturi.
**Kako bi natopio svoje indijske oraščiće, jednostavno ih ubaci u vatrostalnu posudu i prelij s kipućom vodom. Pusti ih barem 1h te onda ocijedi vodu. Indijski oraščići će biti super-kremasti - savršeni za vaš veganski cheesecake.
Priprema
1. Da biste napravili koru od kolača, ubacite bademe u multipraktik i pulsirajte nekoliko sekundi kako bi postigli grubu konzistenciju brašna.
2. Dodajte valjanu zob, otopljeno kokosovo ulje i meke datulje te sve ponovno promiješajte sve dok ne postignete lagano ljepljivu, mrvljivu smjesu.
3. Ulijte mješavinu u mali kalup za kolače, oko 20 cm (najbolje s odvojivim dnom), i čvrsto pritisnite smjesu u kalup i oko strane kako bi stvorili koru.
4. Stavite u zamrzivač dok pripremate kremu - oko 10 minuta minimalno kako bi se ukrutilo kokosovo ulje.
5. Zatim u multipraktik ubacite indijske oraščiće (ako ih koristite), avokado, kokosovo ulje, sirup, bananu, sok limete i koru te sve blendajte dok ne postane kremasto bez grudica. Možete dodati još zaslađivača ili soka limete po želji.
6. Sada dodajte kremu kori te ostavite u hladnjaku 1-2 sata. Nakon toga, dekorirajte s tankim kriškama limete te servirajte. Držati u hladnjaku.
Sviđa vam se ovaj recept? Isprobajte ove zdrave recepte.
NUTRITIVNE INFORMACIJE PO KRIŠKI
Cheesecake od Limete i Avokada | Cheesecake Bez Pečenja
Kalorije | 292 kcal | 189 kalorija iz masti |
% Daily Vaule* | ||
Masti | 21 g | 32% |
Ugljikohidrati | 23 g | 8% |
Proteini | 7g | 14% |
*Postotak dnevne vrijednosti temelji se na dnevnom unosu od 2000 kalorija