Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak3 godina Prije
Brz, 3-dnevni recept za začinjeno jelo od lososa kako biste poboljšali večere.
Ovaj recept za začinjeni losos dostatan je za 3 dana ukusnih večera i vrlo je jednostavan za pripremu. Osim toga, losos je pun omega-3 masnih kiselina, za koje se zna da potiču izgradnju mišića i održavaju vas vitkim. Bonus.
Sastojci- 3 češnja češnjaka (grubo sjeckana)
- 1 limun (nasjeckan na vrlo tanke ploške)
- 3 fileta divljeg lososa
- 1,5 žlica Cajun začina (možete i napraviti vlastiti tako da pomiješate prstohvat soli, papra, češnjaka u prahu, luka u prahu, kajenskog papra, crvene paprike, sušenog origana i timijana)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica grube morske soli i crnog papra
- 180g kuskusa
- 10-12 stabljika brokule
- 2 tikvice
- Zagrijte pećnicu na 160 ° C. Izrežite suhe krajeve brokule (oko 1 cm) i narežite tikvice na tanke trakice. Posložite brokulu u duboku posudu za pečenje oa nju posložite tikvice, češnjak i limun te začinite morskom soli i crnim paprom. Pospite s malo maslinovog ulja.
- Ostatak maslinovog ulja utrljajte na filete lososa sa svih strana skupa sa cajun začinom pa ih posložite na povrće tako da strana s kožom bude okrenula prema gore. Pecite 25 minuta, a zatim povećajte temperaturu na 180 ° C i pecite još 5 minuta dok koža ne postane hrskava.
- Skuhajte kuskus prema uputama s pakiranja, a zatim ga podijelite u 3 posudice. Podijelite losos, povrće i nekoliko kriški limuna između posudica i pustite da se ohladi. Poklopite posudice i držite u hladnjaku najviše 3 dana. Prije posluživanja zagrijte u mikrovalnoj pećnici na najvišoj temperaturi.
Prehrambene informacije
Kalorije | 457 |
---|---|
Ukupna mast | 11g |
Ukupni ugljikohidrati | 47g |
Bjelančevine | 35g |
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak