Skip to main content
Recepti

Jednostavni pileći ražnjići u satay umaku

Jednostavni pileći ražnjići u satay umaku
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak4 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Kada se maslac od kikirikija nalazi u receptu, jednostavno znate da će jelo biti dobro.

Ovaj recept u potpisu Nialla Kirklanda jednostavan je i ukusan! Zaboravite na kupovne umake krcate šećerom -  zaista vam neće trebati dugo vremena da sami pripremite ovaj nevjerojatno bogat i ukusan satay umak. A i puno je bolji osjećaj kada znate da ste ga sami pripremili.

Ovi pileći ražnjići bogatog su okusa i krcati bjelančevinama zbog ćete biti siti cijeli dan. Ako želite neki lagani obrok, uparite ih s omiljenim povrćem ili salatom, a ako želite i porciju ugljikohidrata, odlično idu i uz basmati rižu. Ukrasite ih korijandrom i kriškom limete za dodatnu pikantnost.

Evo kako ih pripremiti.

4 porcije

Sastojci           

  • 1 žlica 100% kokosovog ulje

  • 1 kapula (izrezana na kriške)

  • 3 češnja češnjaka (sitno sjeckani)

  • Đumbir kocka veličine palca (ribani)

  • 1 crvena čili paprika (oguljena od sjemena i sitno sjeckana)

  • 100 g prirodnog maslaca od kikirikija

  • 100 g prirodnog jogurta

  • 2 žlice umak od soje

  • 1 žlica meda

  • 1 žlica curry praha

  • 500 g pileća prsa (izrezanih na kockice)

Poslužiti s:

  • Basmati rižom

  • Salatom

  • Kriškom limete

  • Korijanderom (za ukras)

 

Način pripreme

  1. Zagrijte ulje u tavi i dodajte kapulu. Pirjajte 5-6 minute dok kapula ne omekša, a zatim dodajte češnjak, đumbir i čili.

  2. Nastavite prijati 2 minute pa uklonite s vatre i pustite da se ohladi.

  3. Nakon što se ohladi, dodajte u mikser skupa s maslacem od kikirikija, jogurtom, umakom od soje, medom i curryijem u prahu i miksajte dok ne dobijete gust umak.

  4. Prebacite umak u zdjelu i dodajte pileća prsa. Dobro izmiješajte tako da su svi komadići pilećih prsa prekrivenim satay umakom.

  5. Prekrijte i pustite da se marinira u frižideru barem 30 minuta.

  6. Stavite komadiće piletine na ražnjić (5-6 komadića po ražnjiću), zatim na lim za pečenje i pecite na roštilju 8-10 minuta.

  7. Spremite unaprijed 4 obroka. U svaku posudu stavite 2 ražnjića na rižu i salatu te ukrasite korijanderom i kriškom limete. Ovako pripremljen obrok u frižideru može stajati 3-4 dana.

 

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2025 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein