Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak4 godina Prije
Kada se maslac od kikirikija nalazi u receptu, jednostavno znate da će jelo biti dobro.
Ovaj recept u potpisu Nialla Kirklanda jednostavan je i ukusan! Zaboravite na kupovne umake krcate šećerom - zaista vam neće trebati dugo vremena da sami pripremite ovaj nevjerojatno bogat i ukusan satay umak. A i puno je bolji osjećaj kada znate da ste ga sami pripremili.
Ovi pileći ražnjići bogatog su okusa i krcati bjelančevinama zbog ćete biti siti cijeli dan. Ako želite neki lagani obrok, uparite ih s omiljenim povrćem ili salatom, a ako želite i porciju ugljikohidrata, odlično idu i uz basmati rižu. Ukrasite ih korijandrom i kriškom limete za dodatnu pikantnost.
Evo kako ih pripremiti.
4 porcijeSastojci
- 1 žlica 100% kokosovog ulje
- 1 kapula (izrezana na kriške)
- 3 češnja češnjaka (sitno sjeckani)
- Đumbir kocka veličine palca (ribani)
- 1 crvena čili paprika (oguljena od sjemena i sitno sjeckana)
- 100 g prirodnog maslaca od kikirikija
- 100 g prirodnog jogurta
- 2 žlice umak od soje
- 1 žlica meda
- 1 žlica curry praha
- 500 g pileća prsa (izrezanih na kockice)
- Basmati rižom
- Salatom
- Kriškom limete
- Korijanderom (za ukras)
Način pripreme
- Zagrijte ulje u tavi i dodajte kapulu. Pirjajte 5-6 minute dok kapula ne omekša, a zatim dodajte češnjak, đumbir i čili.
- Nastavite prijati 2 minute pa uklonite s vatre i pustite da se ohladi.
- Nakon što se ohladi, dodajte u mikser skupa s maslacem od kikirikija, jogurtom, umakom od soje, medom i curryijem u prahu i miksajte dok ne dobijete gust umak.
- Prebacite umak u zdjelu i dodajte pileća prsa. Dobro izmiješajte tako da su svi komadići pilećih prsa prekrivenim satay umakom.
- Prekrijte i pustite da se marinira u frižideru barem 30 minuta.
- Stavite komadiće piletine na ražnjić (5-6 komadića po ražnjiću), zatim na lim za pečenje i pecite na roštilju 8-10 minuta.
- Spremite unaprijed 4 obroka. U svaku posudu stavite 2 ražnjića na rižu i salatu te ukrasite korijanderom i kriškom limete. Ovako pripremljen obrok u frižideru može stajati 3-4 dana.
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak