Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak3 godina Prije
Tražite nove zdrave recepte za tjesteninu? Ova tjestenina s kobasicama odlično će se uklopiti u vašu rutinu kuhanja.
Dosta vam je svakodnevne piletine, riže i brokule? I nama isto. Isprobajte ovu visoko proteinsku kremastu tjesteninu s kobasicama.
Napravljena s kvark sirom i kobasicama sa smanjenim postotkom masti, ova tjestenina je zdrava, ali super okusa. Svaka ukusna porcija sadrži impresivna 34g bjelančevina i manje od 6g masti.
Za 4 obrokaSastojci
- 1 žlica 100% kokosovog ulja
- 1 poriluk (sitno sjeckani)
- 2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
- 8 kobasica od svinjskog mesa (sa smanjenim postotkom masti)
- 200 g kvark sira
- 1 čaša sjeckane rajčice
- 240 g cjelovite pšenične tjestenine
- 1 žličica sušenog čilija
- Sol i papar po ukusu
- Šačica svježeg bosiljka
Način pripreme
- Dodajte kokosovo ulje u veliku tavu s površinom na koju se hrana lijepi i zagrijte na srednjoj vatri. Dodajte sjeckani poriluk u tavu i pržite 3 do 4 minute, povremeno miješajući.
- Dodajte češnjak i pržite u tavi još 2 minute, a zatim dodajte narezane kobasice i pržite 6 do 10 minuta, povremeno miješajući, sve dok ne postanu smeđe sa svih strana. Dodajte listiće čilija i posolite soli i paprom po ukusu.
- Zatim dodajte rajčicu i dobro pomiješajte. Pustite da se krčka nekoliko minuta pa dodajte kvark sir. Dobro pomiješajte kako biste dobili bogat kremast umak.
- Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu i pomiješajte s umakom.
- Nakon nekoliko minuta, uklonite tjesteninu iz vode i raspodijelite u kutijce, ukrašavajući svježim listovima bosiljka.
Prehrambene informacije
Kalorije | 415 |
---|---|
Ukupna mast | 5g |
Ukupni ugljikohidrati | 48g |
Bjelančevine | 34g |
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak