Ako još niste, svakako isprobajte ovaj ukusan ručak koji je idealan za ponijeti na posao.
If you’re anything like us, you might be struggling to get back into the routine of normal waking hours and a diet that doesn’t consist entirely of cheese. That’s why this month we’ve got your back with a series of super-tasty macro-balanced meals that are perfect for getting you through the day.
Naša pikanta piletina bogata je okusom i jednostavan je način da malo začinite stari recept za pripremu piletine s rižom. Savršena je za pripremanje nedjeljom za nadolazeći tjedan. Vjerujte nam, veselit ćete se ručku.
Za 4 obrokaSastojci
- 1 žlica curry paste
- 1 žlica manga chutney začina
- ½ žličice kurkume
- Sol po ukusu
- 50ml maslinovog ulja
- 4 pileća prsa
- 300g kuskusa
- 350ml povrtnog temeljca
- Sjeme šipaka
- Korijander
Način pripreme
1) Prvo napravite marinadu za piletinu dodavanjem curry paste, chutney začina, kurkume, soli i maslinovog ulja u zdjelu i dobro promiješajte.
2) Zatim izrežite pileća prsa na pola i stavite u marinadu te dobro pomiješajte. Ostavite da se marinira najmanje 20 minuta, a idealno u hladnjaku preko noći.
3) Zatim zagrijte tavu na srednje visokoj vatri i stavite komade piletine. Piletinu pecite 5 do 6 minuta na svakoj strani ili dok ne postane zlatno smeđa i lagano zapečena.
4) U međuvremenu stavite kuskus u veliku zdjelu i lagano ulijte kipući povrtni temeljac. Pokrijte zdjelu s poklopcem i ostavite da se natapa oko 5 minuta, a zatim umutite kuskus s vilicom i dodajte sastojke po želji (npr. sjemenke šipka će dati super boju i još bolji okus).
6) Konačno, podijelite kuskus u 4 posude, stavite dva komada marinirane piletine na vrh i pospite korijandrom.