Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak4 godina Prije
Bogata, kremasta i puna okusa - riža s piletinom napravljena na pravi način.
Niall Kirkland započinje novu godinu s ovim ukusnim receptom koji će vam pomoći da poboljšate svoju prehranu od samog početka. Pripremite u nedjelju za cijeli tjedan.
Najprije napravite jednostavnu marinadu kako bi meso upilo sve te začine i okus, ali nakon toga sve ide u istu posudu — stoga nemojte brinuti o pranju posuđa. Domaća hrana u najboljem ruhu.
4 porcijeSastojci Za piletinu:
- 5-6 pilećih zabataka bez kostiju
- 2 žlice jogurta
- 1 žličica đumbira
- 1 žličica kurkume
- ½ žličice čilija u prahu
- ¼ žličice soli
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 kapula (tanko rezana)
- 2-3 češnja češnjaka (ribana)
- 1 žličica đumbira (ribana)
- ½ žličice čilija u prahu
- 250 g basmati riže (natopljene i iscijeđene)
- 1 limenka laganog kokosovog mlijeka
- ½ velike šalice kuhane vode
- Sjeckani indijski oraščići
- Korijander
Način pripreme
- Dodajte pileće zabatke, jogurt, đumbir, kurkumu, čili u prahu i sol u zdjelu i dobro promiješajte dok se piletina potpuno ne pokrije začinima. Pustite da se marinira najmanje 15 minuta, ali najpoželjnije preko noći.
- Zagrijte kokosovo ulje u velikoj dubokoj tavi na srednjoj vatri i dodajte pileće zabatke.
- Kuhajte 5 minuta pa okrenite i kuhajte još 5 do 10 minuta dok piletina ne bude spremna. Izvadite iz posude i stavite na stranu.
- Dodajte luk s malo vode u istu posudu i prijajte 5 minuta. Zatim dodajte češnjak, đumbir, mljeveni čili u prahu i još malo vode. Stalno miješajte dok se luk ne pokrije začinima i ostavite da se prži 2 minute.
- Pomiješajte basmati rižu s lukom i začinima, a zatim dodajte kokosovo mlijeko i 1/2 šalicu kuhane vode. Temeljito promiješajte, kuhajte to točke kuhanja, a zatim stavite pileće zabatke na rižu.
- Pokrijte poklopcem i pustiti da se kuha 15-20 minuta dok riža nije gotova.
- Ukrasite sjeckanim oraščićima i korijandrom prije posluživanja, a zatim uživajte!
Piletina i riža s kokosom
Prehrambene informacije
Kalorije | 470 |
---|---|
Ukupna mast | 17g |
Ukupni ugljikohidrati | 28g |
Bjelančevine | 34g |
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak