Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak7 godina Prije
Daruj ovaj Božić nekoga s ovim savršenim drvcem napravljenim od proteinskih donut krafni.
Ovaj ukusan, sočan i jednostavan recept je jedini recept koji će ti biti potreban za izradu proteinskih krafni. Svaka proteinska krafna sadrži samo 161kcal i 5g masti te odličnih 8g proteina. Tko kaže da krafne ne mogu biti zdrave?Ako se želiš praviti važan ovaj Božić, nadjeni svoje proteinske krafne sa zelenim preljevom (recept potraži niže) i posloži ih na isti način kao i mi - ili ih jednostavno ispeci, prelij sa svojim najdražim preljevom i uživaj.Nemoj zaboraviti baciti oko na još ukusnih fitness recepata.
Smjesa čini: 6 krafni Potrebna oprema: Kalup za donut krafne
Sastojci
Za krafne:90g Instant Zobi(Vanilija okus ili Bez okusa) ili 90g valjane zobi smljevene u fini prah
30g Impact Whey Proteina okusa Vanilija ili Micelarni Kazein okusa Vanilija
- 0,5 čajne žličice praška za pecivo
- 1/4 čajne žličice soli
- 1 M jaje
60ml Javorovog sirupa (ili zaslađivač u formi sirupa po tvom izboru)
- 60ml mlijeka
2 žlice Smooth Kikiriki Maslaca
10-12 kapi Flavdrops arome Vanilije ili 0,5 žličice ekstrakta vanilije
- 200g krem sira s malim udjelom masti
10-12 kapi Flavdrops arome Vanilije ili 0,5 žličice ekstrakta vanilije
Zaslađivač po želji (količina po želji)
1 žličica Matcha Zeleni Čaj u prahu (opcionalno)
Priprema
1. Zagrijati pećnicu na 200°C ili 180°C kod pećnica s ventilatorom.2. Zatim, pomiješaj Instant Zob (ili samljevenu Valjanu Zob), whey protein, prašak za pecivo i sol u jednoj zdjeli. Miješaj dok se sastojci ne raspodjele jednako. Staviti sa strane na trenutak.3. Jaje, javorov sirup, mlijeko, kikiriki maslac i vaniliju pomiješaj u blenderu dok se ne stvori glatka smjesa.4. Dodaj vlažnu smjesu u suhu smjesu i nježno miješaj dok ne ostane svega nekoliko grudica i ne vidiš ostatke praška.5. Kalup za donut krafne namaži s kokosovim uljem ili uljem po izboru te izlij smjesu u kalup, gotovo do ruba kalupa.6. Postavi u sredinu pećnice, peci 11-13 minuta ili dok nož uboden u sredinu krafne ne izađe suh. Kad se ispeku, izvadi krafne iz pećnice, pusti da se ohlade 10 minuta u kalupu te ih onda izvadi iz kalupa i pusti da se ohlade u potpunosti.7. Kako bi napravio preljev, jednostavno pomiješaj kremasti sir, zaslađivač, vaniliju i matcha prah dok se ne postigne glatka tekstura. Uroni jednu po jednu krafnicu u nadjev i ostavi u hladnjaku. Pohrani poklopljeno u hladnjaku do 3 dana.
Sviđa ti se recept za proteinske krafne? Nemoj zaboraviti baciti oko na još ukusnih fitness recepata.
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak