Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak4 godina Prije
Vrijeme je da začinite doručak
Ovi nevjerojatni tacosi po recepturi Nialla Kirklanda savršen su način za započeti dan s malo topline i puno okusa.
Svaka mini tortilja sastoji se od kobasica, sezonskog povrća, kajgane, kriški avokada, malo sira te ljutog umaka - ako ste dovoljno hrabri. Pričajmo o senzacionalnom.
Nakon što savladate izradu ovih tacosa, bez sumnje ćete postati kralj ili kraljica doručka unutar grupe vaših prijatelja.
Za 10 tacosaSastojci
- 35ml 100% kokosovog ulja
- 4 kobasice (oguljene)
- 1 kapula (izrezana na kockice)
- 1 paprika (izrezana na kockice)
- 1 žličica kumina
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica češnjaka
- Prstohvat mljevenog čilija
- 4 jaja (istučena i začinjena)
- 2 mlade kapulice (sitno isjeckane)
- 1 avokado srednje veličine (narezan)
- 30g cheddar sira (ribanog)
- 50g salse
- Mini tortilje
- Ljuti umak
- Korijander
Način pripreme
- Zagrijte kokosovo ulje u tavi na srednjoj toplini i dodajte kobasice. Drvenom žlicom ili kuhačom zdrobite kobasice dok se prže.
- Kada su kobasice gotove dodajte kapulu i papriku i pržite dok povrće ne omekša.
- Dodajte kumin, mljevenu papriku, češnjak i mljeveni čili te dobro začinite.
- Pržite još 5 minuta dok kobasica i povrće ne upiju začine, uklonite s vatre i stavite sa strane.
- Zagrijte još jednu žlicu kokosovog ulja na tavi te dodajte jaja. Pržite nekoliko minuta stalno miješajući, a zatim dodajte mladu kapulicu, još malo miješajte pa maknite s vatre.
- Vrijeme je za tacose! Niall tacose prvi napuni mješavinom kobasice i povrća, zatim doda jaja, avokada pa sir te nakon toga salsu, mrvicu ljutog umaka te prstohvat korijandera. Doručak je poslužen!
Kalorije | Bjelančevine | Ugljikohidrati | Masti |
189 | 10.3g | 15.2g | 13g |
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak