Sastojci:
Za umak:75ml soja umaka
120ml vode
1.5 žl. kukuruznog škroba ili guar gume
4-5 žl. organskog javorovog sirupa
Po želji: 1 režanj češnjaka (nasjeckan) i 2 cm đumbira (naribanog)
Za ostalo:
1 čžl. kokosovog ulja
4 goveđa odreska (narezanog)
4 tikvice (spiralizirane)
2 žute paprike (nasjeckane)
75g edamame graha
Prstohvat sjemenki sezama
Postupak:
#1 Pomiješaj soja umak, vodu i kukuruzni škrob u manjem loncu i zagrijavaj na laganoj vatri 5-6 minuta dok se ne zgusne. Ako si ih odlučio koristiti, sada dodaj češnjak i đumbir. Kad se zgusne, dodaj javorov sirup i skloni s vatre.
#2 Zagrij veliki wok (ili dublju tavu) na jakoj vatri 1-2 minute. Kada se jako ugrije, dodaj kokosovo ulje i komade odreska i 1-2 minute, povremeno okrečući.
#3 Dodaj spiraliziranu tikvicu i papriku, i prži još 2-3 minute.
#4 Naposlijetku, umiješaj teriyaki umak i grah, rasporedi u posudice i ostavi da se ohladi. Pospi svaku s malo sezama i čuvaj u hladnjaku. Lako je!
Makronutrijenti po porciji:
Kcal: 372
Proteini: 44g
Ugljikohidrati: 24g
Masti: 10g
Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.