Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak4 godina Prije
Preskoči meso s našim sočnim veganskim burgerom s grahom.
Obilan, ali zdrav obrok od kojeg će vam sigurno zaigrati nepce i koji je vrlo jednostavan za pripremu.
Sastojci
- 1 limenka graha - isušiti i isprati
- 1/2 crvene paprike
- 1/3 crvene kapule
- 1 češanj češnjaka
- Sol i papar
- Prstohvat dimljene paprike
- Svježi korijander
- 1/4 šalice brašna od heljde
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 žlice kokosovog ulja/umaka od soje
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica dimljene paprike
Način pripreme
- Preheat oven to 180°C.
- Finely dice the red onion, pepper and garlic clove.
- In a food processor, combine all ingredients and pulse the mixture until everything is broken down and well combined. Smjesa bi trebala izgledati kašičasto, ali ne bi trebala biti skroz glatka ili izgledati kao pire.
- Season generously with some sea salt and black pepper.
- Mould the mixture into patties (makes around 6 burgers) and place onto a parchment-lined baking tray. Pecite 25 minuta na srednjoj polici. Ukrasite svoje hamburgere s malo sjeckanog crvenog luka, avokada i Sriracha umaka ili omiljenog ljutog umaka.
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak