Može li itko odoljeti toploj rolici s kobasicom upravo izvađenoj iz pećnice?
Zahvaljujući ovom jednostavnom receptu možete smazati ove blagdanske klasike bez razmišljanja zato što smo masno tijesto zamijenili tortiljama kako bismo napravili zdraviju verziju svačijeg omiljenog blagdanskog zalogaja.
Jednako su ukusne i pune okusa, samo malo lakše - ali baš će zbog toga ostati mjesta i za sva druga božićna iskušenja, zar ne?
Za 16 komadaSastojci
- 12 nemasnih kobasica
- 1 žlica paprike
- 1 žlica origana
- Sol i papar po ukusu
- 4 obične tortilje
- 40 g maslaca (otopljenog)
- Sezam
Način pripreme
1) Zagrijte pećnicu na 180°C
2) Prvo u veliku zdjelu stavite sve kobasice. Dodajte začine i dobro pomiješajte rukom ili kuhačom.
3) Zatim izvadite tortilje i na njih u sredinu stavite kobasice.
4) Polazeći od dna svake tortilje, koristite obje ruke i zarolajte ju dok ne dobijete čvrstu rolicu.
5) Izrežite tortilju na četiri jednaka dijela — ili, ako želite komade kobasice veličine zalogaja, na još više dijelova - i staviti ih na lim za pečenje.
6) Namažite svaku kobasicu s rastopljenim maslacem i pospite sezamom. Zatim pecite u pećnici 20 minuta, sve dok tortilje ne dobiju lagano zlatnu boju oko rubova.
7) Pustite da se malo ohladi, a zatim uživajte u toplim (ili hladnim, ako želite) zalogajima uz umak bez šećera.